Traject Latijn

Ben jij geïnteresseerd in talen cultuur Romeinen ?

Eerste leerjaar A

Als je een getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, ben je klaar voor een volgende stap: je kan aan de slag in het eerste leerjaar A. 27 lesuren zijn gemeenschappelijk met daarbij één differentiatie-uur Frans. Onze aanpak is gedifferentieerd: jouw talent en vaardigheden staan centraal.

Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je gemaakt hebt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag om bv . berichtjes, gedichten … te maken. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.

Keuzetraject Latijn

De Romeinen hebben een grote invloed gehad op onze cultuur. Bovendien ligt hun taal aan de basis van vele moderne talen. Door Latijnse teksten te lezen, ontdekken de leerlingen een nieuwe taal en een nieuwe wereld.

Het traject Latijn biedt tal van kansen en voordelen. Er wordt gewerkt aan een goede studiehouding, de leerlingen worden aangemoedigd om door te zetten en ze leren analytisch en zelfstandig werken. Ze oefenen het logisch denken, ze kweken inzicht in de moderne talen en scherpen zo hun taalvaardigheid aan. De taal opent voor hen ook een poort naar abstract redeneren.

De keuze voor het traject Latijn is dus een uitstekende basis om je weg te vinden in om het even welke verdere studierichting.

Leren en ICT worden geïntegreerd in alle vakken.

Profiel
Na het eerste jaar
Lessentabel

Het eerste leerjaar A bevat 27 lesuren basisvorming, 1 differentiatie-uur Frans en 4 lesuren uit het keuzepakket CoMeTa.

Beeld1
Geschiedenis1
Godsdienst2
Mens en samenleving2
Muziek1
Lichamelijke opvoeding2
Engels1
Frans3+1
Latijn4
Nederlands4
Aardrijkskunde2
Natuurwetenschappen2
Techniek2
Wiskunde4
Arrow-up