Jouw Smiks-laptop

Heb je een Smiks-laptop in je bezit? Dan maken we graag enkele duidelijke afspraken.

Je bent op school
Je bent thuis

Zorg ervoor dat je het toestel thuis oplaadt. Draag steeds zorg voor je toestel, tijdens de schoolweken en vakantieperiodes. Het is niet toegelaten om je toestel mee op reis te nemen naar het buitenland. Voor de start van het nieuwe schooljaar kijk je na of je toestel nog naar behoren werkt. Als dat niet het geval is, neem je contact op met de helpdesk.

Werken in de Cloud
Alle leerlingen krijgen, via hun Smiks-mailadres, toegang tot een persoonlijke OneDrive.
 
Bestanden sla je steeds op in de Cloud. Bestanden die je op de harde schijf van de computer zet, kunnen niet worden gerecupereerd als het toestel moet worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. De leverancier noch de school is verantwoordelijk voor het verlies van je bestanden.
Jouw toestel vervoeren

Bij de ontvangst van je laptop ontvang je onder andere ook een beschermhoes. Je vervoert je laptop steeds in deze beschermhoes. We adviseren je ook om je toestel in de beschermhoes in de boekentas te vervoeren. Het moet mogelijk zijn om je laptop (in de beschermhoes) en je schoolboeken in een gewone boekentas te krijgen. De lader neem je niet mee naar school*. Handtassen zijn geen boekentassen en zijn niet geschikt om de laptop te vervoeren.

(*) Tenzij er andere afspraken werden gemaakt met specifieke klassen.

Arrow-up