Smiks voor iedereen

Schoolgaande kinderen brengen heel wat extra uitgaven met zich mee. De schoolrekeningen kunnen zwaar doorwegen op het gezinsbudget. Onze school zet in op betaalbaar onderwijs, een kostenbeheersend beleid en armoedevaardig personeel.

Welke kosten?

Een duidelijk overzicht van de kosten per leerjaar ontvangt elke leerling bij de start van het schooljaar. De gedetailleerde tabel kan je ook terugvinden op Smartschool of opvragen via het secretariaat.

Wanneer mag je een schoolrekening verwachten?

Per schooljaar mag je vier keer een digitale rekening verwachten: na de herfst-, kerst- en paasvakantie en net voor het einde van het schooljaar. Daarnaast kan het ook zijn dat je nog voorschotrekeningen
ontvangt in verband met de meerdaagse uitstappen.

Een papieren versie is mogelijk op aanvraag via het secretariaat.

Gespreid betalen

Je kan de schoolrekeningen doorheen het schooljaar gespreid betalen. Contacteer gerust Shauna Momerency van de dienst boekhouding.

Schooltoeslag

Je hebt recht op een schooltoeslag wordt automatisch onderzocht. Voldoe je aan de voorwaarden, dan betaalt je uitbetaler van het Groeipakket automatisch het bedrag waar je recht op hebt.

Solidariteitsfonds

Vanaf dit jaar start onze school met het oprichten van een solidariteitsfonds. We hopen op deze manier ondersteuning te bieden voor onze maatschappelijk kwetsbare leerlingen, zowel financieel als materieel. Het uitgangspunt van dit fonds is samen een oplossing zoeken.

Externe partners
OCMW

Hebt je moeilijkheden om de schoolrekening te betalen of het nodige schoolmateriaal te kopen? Misschien biedt het OCMW van jouw gemeente een financiële tussenkomst. Stel de vraag aan jouw OCMW of laat het ons voor jou doen.

Welzijnsschakel 'Komaraf'

De welzijnsschakel uit jouw gemeente kan ook raad, steun en hulp bieden als dit nodig zou zijn. Je kan bij hen terecht via hun website

www.welzijnsschakels.be.

Robin-school

Het is niet altijd evident om alle schoolkosten te betalen. Jullie kunnen daarom mogelijk gebruik maken van de nieuwe Robin-pas. Omdat Smiks een Robin-school is, komen jullie misschien in aanmerking om zo’n pas aan te vragen. Deze pas helpt jullie om de verplichte schoolboeken en lesmaterialen te kunnen kopen bij de start van het schooljaar. Zo zullen jullie renteloos in stukken kunnen betalen en krijgen jullie mogelijk nog een extra korting waardoor jullie dus minder betalen.

Hoe kom je in aanmerking?

Ontvang je een normale of uitzonderlijke schooltoelage op basis van je gezinssamenstelling en inkomen, dan kom je in aanmerking! Is dit het geval, laat dan iets weten via de onderstaande link. Wij informeren en helpen je graag verder!

Contactpersonen

Wil je je schoolfactuur gespreid betalen; heb je een vraag over de leerlingenfactuur of wil je gebruik maken van de Robin-pas? Wij helpen je graag verder!

Chris Nijs
Leerlingenfacturatie