1ste jaar 2024-2025
Digitaal aanmelden

Alle kinderen die starten in een secundaire school in 1A of 1B, ook broers en zussen en kinderen van personeel.

1A

1A is bestemd voor leerlingen die een getuigschrift basisonderwijs hebben.

1B

1B is bestemd voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs hebben, een getuigschrift basisonderwijs hebben en met toelating van de toelatingsklassenraad in 1B starten of ten laatste op 31 december van het nieuwe schooljaar 12 jaar worden.

Weet je nog niet of je kind het getuigschrift basisonderwijs zal ontvangen, contacteer dan de basisschool of het CLB.

Voorrang
Wie?

Opgelet: Je kan voor al jouw schoolkeuzes aanmelden, maar de voorrang is enkel geldig in de secundaire school waarin de broer/zus ingeschreven is of het personeelslid tewerkgesteld is.

Stappenplan
Stap 1 - Aanmelden via internet

Digitaal aanmelden betekent dat je vooraf aanduidt in welke school of scholen jij je kind wil inschrijven. Een kind inschrijven in een school houdt in dat er een plaats vrij is in de school en dat je als ouder akkoord gaat met het pedagogisch project en het schoolreglement van de school.

Je meldt aan tussen maandag 25 maart 2024 14 uur en vrijdag 19 april 2024 14 uur via de website https://aanmelden.school.

De volgorde van aanmelden is niet van belang.

Wat heb je nodig?
Een account maken
Hoe aanmelden?
Stap 2 - Toewijzing

Je ontvangt op dinsdag 7 mei 2024 een e-mail met het resultaat van je toewijzing en instructies om in te schrijven.

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld?

Leerlingen met voorrang (klik hier voor meer informatie), krijgen een plaats toegewezen. De voorrang is wel enkel geldig in de secundaire school waarin de broer/zus ingeschreven is of het personeelslid tewerkgesteld is.

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld?

De computer verdeelt de plaatsen op basis van de criteria ‘schoolvoorkeur’ en ‘toeval’. Het systeem probeert zoveel mogelijk kinderen hun eerste voorkeur te geven. Daarom gebeurt er eerst een trekking voor alle eerste schoolvoorkeuren van alle aangemelde leerlingen. De computer rangschikt de leerlingen in een willekeurige volgorde en wijst de plaatsen willekeurig toe.

Voor alle leerlingen die hun school van eerste voorkeur niet kregen, kijkt het systeem vervolgens naar de tweede schoolvoorkeur. Opnieuw wijst het systeem de plaatsen in een bij toeval bepaalde volgorde aan de leerlingen toe. Dit alles gebeurt in aanwezigheid van een gerechtsdeurwaarder.

Er zijn 3 resultaten mogelijk:

Stap 3 - Inschrijven op school

Je bent in het bezit van een ticket voor onze school. Je ontvangt een e-mail met de uitnodiging voor het inschrijfmoment op school op zaterdag 25 mei 2024. Jouw bezoek aan onze inschrijfdag zal ca. 60 minuten duren. Hierbij doorloop je de volgende stappen:

Stap 4 - Definitieve inschrijving

De inschrijving wordt definitief na het binnenbrengen van enkele documenten. Hiervoor neemt onze school verder contact op.

Hoe meld ik mijn kind aan voor 1A of 1B?

Deze video legt je haarfijn uit hoe je je kind moet aanmelden voor 1A of 1B.

Vrije inschrijvingen

Als de aanmeldperiode is afgelopen, kan je je tijdens de vrije inschrijvingen inschrijven in onze school als er nog vrije plaatsen zijn of je op de reservelijst laten plaatsen. De vrije inschrijvingen starten op 14 mei 2024 om 9.00 uur.

De vrije inschrijvingen worden fysiek georganiseerd in onze school. De vrije inschrijvingen verlopen volgens chronologie: wie eerst inschrijft voor een vrije plaats, krijgt de plaats.

Stap 1 - Je komt naar de school om in te schrijven of je op de reservelijst te zetten

Vanaf dinsdag 14 mei 2024 9 uur ben je welkom op school om fysiek in te schrijven (of je op de reservelijst te laten plaatsen).

Je kan niet vooraf aanmelden of een afspraak maken om in te schrijven. Je komt naar school om fysiek in te schrijven.

Wat neem je mee?

Om de inschrijving (of het laten plaatsen op de reservelijst) vlot te laten verlopen, is het handig om de volgende gegevens te verzamelen op een blad:

Stap 2 - Uitgebreide inschrijving en kennismakingsgesprek

Als je via de vrije inschrijvingen hebt kunnen inschrijven in onze school, nodigen we je meteen uit voor onze inschrijfdag van zaterdag 25 mei 2024. Op dat moment vervolledig je de inschrijving.

Jouw bezoek aan onze inschrijfdag zal ca. 60 minuten duren. Hierbij doorloop je de volgende stappen:

Stap 3 - Definitieve inschrijving

De inschrijving wordt definitief na het binnenbrengen van enkele documenten. Hiervoor neemt onze school verder contact op.

Maximumcapaciteiten

In het kader van het inschrijvingsdecreet hebben we voor onze school de volgende maximumcapaciteiten voor het eerste jaar bepaald:

Arrow-up