Meerdaagse uitstappen

Al vanaf het eerste jaar trekken onze leerlingen erop uit. Deze reizen betekenen natuurlijk niet alleen ‘vakantie’: er zit een heleboel leerstof in verwerkt! Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid mag verwacht worden. De zesdes gaan in september op een tweedaagse confrontatietocht, waarin ze op zichzelf, de anderen en de natuur zijn aangewezen.

Tweedaagse in Oostduinkerke
1ste jaar

Begin september trekken de leerlingen van het eerste jaar, samen met hun leerkrachten, voor een tweedaagse naar Oostduinkerke: ze maken er extra tijd voor elkaar zodat klasgenoten echt vrienden kunnen worden! Ze zullen er al spelend leren!

Taaluitwisseling Namen
2de jaar

Elk jaar trekken onze tweedejaars naar Namen op taaluitwisseling naar het Institut Sainte-Marie in Jambes. Een hele schooldag volgen onze leerlingen workshops met hun correspondenten en sporten ze samen onder begeleiding van onze collega’s uit Namen. ’s Avonds genieten ze van een lekkere maaltijd en in de jeugdherberg spelen ze casino, swingpaleis … terwijl er constant interactie in het Frans gevraagd wordt! Op vrijdag staat een verkenning van Namen op het programma, leren ze haar gewoonten, cultuur, geschiedenis, legenden en … taal kennen.

Ieper / Vredeseducatie
> 4de jaar

Na drie intensieve voorbereidingsdagen is het eindelijk zover, dan trekken de enthousiaste vierdejaars en hun al even geestdriftige leerkrachten naar de échte ‘Flanders Fields’. Twee boeiende dagen staan hen te wachten. Ze starten hun Battlefield tour in Langemark met de Duitse begraafplaats. Daarna volgt Le Canadien (The Brooding Soldier), waar de eerste gasaanval van 22 april 1915 wordt herdacht. Tenslotte bezoeken ze de Britse begraafplaats Tyne Cot en genieten ze van een lekker avondmaal bij Robert. Bij de Menenpoort hebben ze ontroerende ontmoetingen. Ze sluiten dag één af met een grappige film over “Le Nord”. Op de tweede dag gaat het dan richting ‘La douce France’. Ze bewonderen het maritieme leven in Nausicaä, snuiven de sfeer op van het oude Boulogne en waaien uit op de prachtige krijtrotsen van Cap Blanc Nez. Met ’the cliffs of Dover’ in het vizier maken ze een lange strandwandeling tot in Wissant.

Trier
5de jaar Latijn

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar Latijn gaan om het jaar naar Trier. Deze voormalige hoofdstad van het West-Romeinse rijk heeft een rijke antieke & middeleeuwse geschiedenis. Vandaag is het een gezellige provinciestad met een autoluw centrum.
Gelegen aan de oevers van de Moezel biedt ze de kans de prachtige omgeving met z’n glooiende hellingen te verkennen – te voet, met de fiets of per boot.

Confrontatietocht
6de jaar

Twee dagen zijn we samen onderweg, buiten in de natuur, in ’t groen, langs de Dijle en de IJse, soms met een grote omweg. We oriënteren en heroriënteren ons, genieten van de prachtige zon en mooie landschappen, verleggen grenzen samen, bouwen bruggen en we gaan deze op en af, we groeten koeien, we wandelen op touwen, we bespreken talenten, we zingen bij ‘t kampvuur …

Parijs
6de jaar

Zoals de traditie op SMIKS het wil, gaan de zesdejaars de prachtige Lichtstad Parijs verkennen. Het wordt telkens een leerrijke maar ook boeiende tocht waarbij leerlingen en leerkrachten elkaar vanuit een ander gezichtspunt leren kennen.

Andalusië
6de jaar

Er wordt aan onze leerlingen van het zesde jaar een vrijblijvende cultuurreis doorheen het mooie Zuid-Spanje aangeboden. Samen met een enthousiaste groep leerkrachten worden de mooiste pareltjes van Andalusië bezocht. We reizen met het vliegtuig naar Malaga en verblijven vervolgens in Granada, Cordoba, Sevilla en Ronda. We dompelen onze leerlingen met veel plezier onder in een sublieme mix van culturen, de adembenemende natuurpracht van de Sierra Nevada en de authentieke Spaanse cultuur!

Arrow-up