Infoavond studiekeuze

naar het 2de, 3de of 5de jaar

Naar het 2de jaar

Op het einde van dit schooljaar zullen de leerlingen van het eerste jaar ook een studiekeuze moeten maken: ze zullen een basisoptie kiezen voor het tweede jaar. In de eerste plaats zal de vakleerkracht met de leerlingen op ontdekkingstocht gaan langs de verschillende mogelijkheden.

Om zowel de leerlingen als de ouders te helpen bij het maken van een goede studiekeuze, nodigen we hen uit voor een infomoment op school. Tijdens dit infomoment heb je de mogelijkheid om te spreken met vakleerkrachten en krijg je uitleg over de verschillende basisopties.

Naar het 3de jaar

Onze school biedt maar liefst acht verschillende studierichtingen aan in het derde jaar, verspreid over de verschillende finaliteiten (doorstroom, doorstroom/arbeid en arbeid).

Om onze (toekomstige) leerlingen te helpen bij het maken van een goede studiekeuze, nodigen we onze (toekomstige) leerlingen en hun ouders uit voor een infomoment.

Tijdens dit infomoment heb je de mogelijkheid om te spreken met vakleerkrachten en krijg je uitleg over de verschillende studierichtingen en domeinen.

Naar het 5de jaar

Eind juni zullen de leerlingen van het vierde jaar een laatste studiekeuze moeten maken in hun secundaire schoolloopbaan.

In de derde graad kunnen ze kiezen uit verschillende richtingen uit de verschillende finaliteiten (doorstroom, arbeidsmarkt of dubbele).  

Om de leerlingen, maar ook de ouders, te helpen bij het maken van deze studiekeuze, organiseren we een infomoment.

Schrijf je hier in

Arrow-up