Infoavond studiekeuze

naar het 2de, 3de of 5de jaar

Naar het 2de jaar

Aan het einde van dit schooljaar moeten de leerlingen van het eerste jaar een studiekeuze maken. Ze zullen een basisoptie kiezen voor het tweede jaar. Om de leerlingen te helpen bij deze keuze, zal de vakleerkracht hen begeleiden bij het verkennen van de verschillende mogelijkheden.

Om ook de ouders te informeren over de studiekeuze van hun kind, nodigen we hen uit voor een digitaal infomoment. Tijdens dit infomoment hebben ouders de mogelijkheid om in gesprek te gaan met vakleerkrachten en krijgen zij uitleg over de verschillende basisopties.

Naar het 3de jaar

Onze school biedt maar liefst acht verschillende studierichtingen aan in het derde jaar, verdeeld over de verschillende finaliteiten (doorstroom, doorstroom/arbeid en arbeid).

Om ouders te informeren over de studiekeuze van hun kind, nodigen we hen uit voor een  infomoment op  school.

Tijdens dit infomoment hebben ouders de mogelijkheid om in gesprek te gaan met vakleerkrachten en krijgen zij uitleg over de verschillende studierichtingen en domeinen.

Naar het 5de jaar

Aan het einde van de maand juni moeten de leerlingen van het vierde jaar een laatste studiekeuze maken voor hun verdere secundaire schoolloopbaan.

In de derde graad kunnen ze kiezen uit verschillende studierichtingen, verdeeld over de verschillende finaliteiten (doorstroom, arbeidsmarkt of dubbel).

Om leerlingen en ouders te helpen bij het maken van deze belangrijke keuze, organiseren we een infomoment over ons vernieuwd studieaanbod.

Schrijf je hier in

Arrow-up