Bezoek aan het Imeldaziekenhuis (4MWz, 5GZ, 7TBZ)

Categorieën

Op dinsdag 21 mei 2024 brachten de leerlingen van 4 Maatschappij en welzijn, 5 Gezondheidszorg en 7 Thuis- en bejaardenzorg een bezoek aan het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. De dag ging van start met een rondleiding, waarbij de leerlingen een kijkje mochten nemen binnen verschillende afdelingen van het ziekenhuis, gevolgd door een interessante toelichting over het werken in het woonzorgcentrum WZC Den Olm. Na een middagpauze in het zonnetje, waren de batterijen weer helemaal opgeladen voor een namiddag gevuld met praktijkgerichte workshops, om onze jongeren warm te maken voor een carrière in de zorg.

Onder begeleiding van Community Verpleegkunde Mechelen Thomas More, leerden onze leerlingen o.a. een basis van wondzorg, werden er inentingen gesimuleerd en zagen ze verschillende facetten van de gezondheidszorg door een VR-bril.

Het enthousiasme van onze leerlingen werd op het einde van de dag beloond met een lekker ijsje, getrakteerd door de begeleidende leerkrachten. Het was zonder twijfel een unieke, leerrijke ervaring die voor herhaling vatbaar is!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up