60 jaar SMIKS

Categorieën

Dinsdag 8 mei 2018 vierde het Sint-Michielsinstituut feest. Leerlingen en leerkrachten genoten onder een stralende zon van een sportieve, avontuurlijke, ontspannende dag.

De Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar stichtten in 1957 met steun van de parochie Keerbergen een middelbare, technische school om de opleiding van jonge meisjes te verzorgen, want in de buurt was geen aanbod voor hen. De school groeide uit tot een volledige middelbare school met ASO-, BSO- en TSO-aanbod uiteraard voor jongens en meisjes.

Op 8 mei 2018 werd de originele vlag gedrapeerd aan de nieuwe buitentrap, vanwaar 60 duiven symbolisch hun ochtendvlucht begonnen. Meteen nadien vertrokken de leerlingen en begeleiders per fiets langs Dijle en Demer naar Domein Ter Heide, de Plas van Rotselaar. Daar wachtte hen een hindernissenkoers, Spartacus waardig. Met veel goesting en sportiviteit, de nodige humor en veel zonnemelk en water doorliepen de deelnemers 16 obstakels. Sommigen kozen er zelfs voor om zich twee keer een weg door modder en over en tussen banden en balken te banen. Enkele proeven vroegen om samenwerking en coördinatie en over jaren en klassen heen verliep ook die uitdaging supergoed.

Wat kan een pakje frieten en een dessertje dan toch lekker smaken! Het meer zorgde voor welkome verkoeling of waste het laatste slijk weg. Na een veilige terugrit wachtten er nog ijsjes en taart.

Met de rode blos nog op de wangen is Smiks klaar om verder te doen waar ze 60 jaar geleden mee startten: jonge mensen opleiden in het gebruiken van hun talenten.

Video

 

Foto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up