STEM

Ben jij geïnteresseerd in wetenschappen wiskunde techniek ICT ?

Eerste leerjaar A

Als je een getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, ben je klaar voor een volgende stap: je kan aan de slag in het eerste leerjaar A. 27 lesuren zijn gemeenschappelijk met daarbij een uur Skillslab.

Tijdens Skillslab zetten we graag in op de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden. We besteden veel aandacht aan het leren studeren, leren plannen en reflecteren over het eigen leerproces, maar we verkennen ook de digitale wereld. We ontdekken online leerplatformen, denken computationeel …

Keuzetraject STEM

Kiezen voor dit traject is kiezen voor een sterk wetenschappelijk pakket waarin je zal ondergedompeld worden in de wereld van de wetenschap waarbij analyse en onderzoek belangrijk zijn. Ben je goed in wiskunde en geïnteresseerd in wetenschap en techniek? Dan is dit echt iets voor jou! 

Het lesprogramma is zo uitgewerkt dat leerlingen uitgedaagd worden om op een doorgedreven niveau wetenschappelijke projecten aan te pakken.

In de drie lesuren STEM ga je in groep aan de slag om wetenschappelijke, technologische en wiskundige problemen die aansluiten bij het dagelijkse leven en de actualiteit te onderzoeken, en oplossingen te ontwerpen en te realiseren.

Voor de STEM-lessen wordt er gebruik gemaakt van projectbundels die werden ontwikkeld door het STEM-team van onze school.

ICT komt aan bod als ondersteuning voor het realiseren van de projecten en het aanreiken van nieuwe tools nl. programmeren, multimedia …

Projectbundels alfa

Onze STEM-leerkrachten ontwikkelden, op maat van onze STEM-richtingen, acht projectbundels. Met deze ‘alfa’-reeks zetten we in op verschillende hedendaagse thema’s.

Profiel
Na het eerste jaar
Lessentabel

Het eerste leerjaar A bevat 27 lesuren basisvorming, 1 uur Skillslab en 4 lesuren uit het keuzepakket STEM.

Differentiatie Frans1
STEM3
Artistieke vorming2
Geschiedenis1
Godsdienst2
Mens en samenleving2
Skillslab1
Lichamelijke opvoeding2
Engels1
Frans3
Nederlands4
Aardrijkskunde2
Natuurwetenschappen2
Techniek2
Wiskunde4
Arrow-up