Traject CoMeTa

Ben jij geïnteresseerd in cultuur wetenschappen techniek ondernemen ?

Eerste leerjaar A

Als je een getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, ben je klaar voor een volgende stap: je kan aan de slag in het eerste leerjaar A. 27 lesuren zijn gemeenschappelijk met daarbij één differentiatie-uur Frans. Onze aanpak is gedifferentieerd: jouw talent en vaardigheden staan centraal.

Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je gemaakt hebt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag om bv . berichtjes, gedichten … te maken. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.

Keuzetraject CoMeTa

Hoe wordt een nieuwsuitzending gemaakt? Wil je voor één keer redacteur zijn van de schoolkrant of zelf eens een reclamefilmpje regisseren? Hoe zorg je ervoor dat iedereen jouw zelfgemaakt product wil kopen? Kan je lopen op vloeistof?

Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Wil je vooral zélf met je medeleerlingen op onderzoek gaan in plaats van te luisteren naar wat de leerkracht uitlegt? Kies voor CoMeTa!

CoMeTa staat voor Competent Met Talent en dat vat mooi samen wat deze lessenreeks inhoudt: je ontwikkelt vaardigheden op basis van waar jij goed in bent.

Gedurende het schooljaar werk je rond cultuur, wetenschap en techniek en ondernemen. Je gaat telkens met je groepsleden op zoek naar iets waarover jullie zelf iets willen bijleren. Op die manier kan je ontdekken waar je interesses liggen en welke richting je in je verdere studiecarrière uit wil.

Het keuzepakket wordt aangevuld met een differentiatie-uur wiskunde en een groei-uur. Tijdens het groei-uur ondersteunt je klasleerkracht je o.a. in leren leren. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) wordt geïntegreerd in alle vakken.

Profiel
Na het eerste jaar
Lessentabel

Het eerste leerjaar A bevat 27 lesuren basisvorming, 1 differentiatie-uur Frans en 4 lesuren uit het keuzepakket CoMeTa.

CoMeTa2
Beeld1
Geschiedenis1
Godsdienst2
Groei-uur1
Mens en samenleving2
Muziek1
Lichamelijke opvoeding2
Engels1
Frans3+1
Nederlands4
Aardrijkskunde2
Natuurwetenschappen2
Techniek2
Wiskunde4+1
Arrow-up