Klassieke talen - Latijn
Ben jij geïnteresseerd in talen de oudheid ?
Tweede leerjaar A

Na het eerste leerjaar A, kan je aan de slag gaan in het tweede leerjaar A. Het pakket van het tweede leerjaar A bestaat uit een basisvorming van 25 lesuren, aangevuld met 2 lesuren differentiatie en 5 lesuren van de gekozen basisoptie.

Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans en wiskunde een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je hebt gemaakt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.

In het tweede jaar kies je ook een basisoptie. In de gekozen basisoptie ontdek je waar je talenten en interesses liggen. Vanuit jouw ervaringen in het tweede jaar, zal je in het derde jaar een studierichting kiezen in de doorstroom-, dubbele of arbeidsfinaliteit. Na het tweede jaar kan je altijd een andere keuze maken, als je dat zou willen.

Basisoptie

In het tweede jaar zetten we onze boeiende reis doorheen de Klassieke Oudheid verder. Aan de hand van cultuur en teksten verdiepen we ons in de volgende thema’s: de voorspelkunst, de Trojaanse oorlog, reizen, archeologie, de Etrusken, eten en drinken bij de Romeinen, Rome in oorlog en de befaamde Romeinse keizers.

We breiden onze kennis van het vocabularium en de grammatica uit en krijgen zo meer inzicht in de Latijnse taal. Het lezen en beleven van Latijnse teksten staat centraal. We ontdekken hoezeer andere culturen en moderne talen doordrenkt zijn van het Latijn en ervaren hoe mooi en verfijnd deze oude taal wel niet is.

Deze richting scherpt niet alleen de taalvaardigheid aan, maar biedt nog tal van andere voordelen. Zo leer je logisch redeneren, ontwikkel je een goede studiehouding en een analytische geest.

Latijn: het kost een extra inspanning, maar het is zeker de moeite waard!

Profiel
Naar de tweede graad

Richtingen van de tweede graad in de finaliteit doorstroom, doorstroom/arbeid of arbeid.

Lessentabel

Deze basisoptie omvat een pakket van 25 lesuren uit de basisvorming, 2 lesuren differentiatie en 5 lesuren van de basisoptie.

Latijn5
Artistieke vorming2
Geschiedenis2
Godsdienst2
Differentiatie-uur Frans1
Differentiatie-uur wiskunde1
Lichamelijke opvoeding2
Engels2
Frans3
Nederlands4
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen1
Techniek2
Wiskunde4
Arrow-up