Economie en organisatie/
Maatschappij en welzijn

Ben jij geïnteresseerd in economie ?
Tweede leerjaar B

Na het eerste leerjaar A of B, kan je aan de slag gaan in het tweede leerjaar B. Het pakket van het tweede leerjaar B bestaat uit een basisvorming van 20 lesuren, aangevuld met 2 lesuren differentiatie (in Flex) en 10 lesuren van de gekozen basisoptie.

Net als in het eerste leerjaar B bieden we in het tweede leerjaar B Flex aan. Dit zijn een aantal lesuren waarbij jij de mogelijkheid krijgt om begeleid, zelfstandig en op je eigen tempo leerstof uit de vakken Frans, Nederlands en wiskunde te verwerken, in te oefenen of verder uit te diepen. Bovendien worden alle Flex-uren gegeven onder de vorm van co-teaching, dat wil zeggen dat er steeds minstens twee vakleerkrachten aanwezig zijn.

In het tweede jaar kies je ook een basisoptie. In de gekozen basisoptie ontdek je waar je talenten en interesses liggen. Vanuit jouw ervaringen in het tweede jaar, zal je in het derde jaar een studierichting kiezen in de arbeidsfinaliteit. In Smiks kies je in 2B voor de combinatie van twee basisopties namelijk ‘Economie en organisatie’ en ‘Maatschappij en welzijn’.

Basisoptie

Alles binnen deze basisoptie is toepassingsgericht. Je volgt, naast het basispakket, 5 lesuren ‘Economie en organisatie’ en 5 lesuren ‘Maatschappij en welzijn’.

In Maatschappij en welzijn leer je inzichten over een gezonde levensstijl toepassen en verneem je heel wat over de mens en zijn gedragingen. Bovendien word je sociaal heel wat vaardiger en leer je ook hoe je goed kan communiceren.

In Economie en organisatie leer je als consument nadenken over de realiteit en tegelijk ontwikkel je je ondernemingszin en ondernemerschap. ICT-toepassingen helpen je om economische data te verwerken.

Profiel
Naar de tweede graad

Richtingen van de tweede graad in de arbeidsfinaliteit.

Lessentabel

Deze richting omvat een pakket van 20 lesuren basisvorming, 2 lesuren differentiatie en 10 lesuren van de basisopties ‘Economie en organisatie’ en ‘Maatschappij en welzijn’.

Economie en organisatie5
Maatschappij en welzijn5
Frans, Nederlands en wiskunde5
Artistieke vorming2
Godsdienst2
Maatschappelijke vorming2
Lichamelijke opvoeding2
Engels1
Frans1
Nederlands2
Natuurwetenschappen1
Techniek2
Wiskunde2
Arrow-up