CoMeTa

Ben jij geïnteresseerd in cultuur wetenschappen techniek ondernemen ?

Eerste leerjaar A

Als je een getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, ben je klaar voor een volgende stap: je kan aan de slag in het eerste leerjaar A. 27 lesuren zijn gemeenschappelijk met daarbij een uur Skillslab.

Tijdens Skillslab zetten we graag in op de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden. We besteden veel aandacht aan het leren studeren, leren plannen en reflecteren over het eigen leerproces, maar we verkennen ook de digitale wereld. We ontdekken online leerplatformen, denken computationeel …

Keuzepakket CoMeTa

Hoe wordt een nieuwsuitzending gemaakt? Wil je voor één keer redacteur zijn van de schoolkrant of zelf eens een reclamefilmpje regisseren? Hoe zorg je ervoor dat iedereen jouw zelfgemaakt product wil kopen? Kan je lopen op vloeistof?

Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Wil je vooral zélf met je medeleerlingen op onderzoek gaan in plaats van te luisteren naar wat de leerkracht uitlegt? Kies voor CoMeTa!

CoMeTa staat voor Competent Met Talent en dat vat mooi samen wat deze lessenreeks inhoudt: je ontwikkelt vaardigheden op basis van waar jij goed in bent.

Gedurende het schooljaar werk je rond cultuur, wetenschap en techniek en ondernemen. Je gaat telkens met je groepsleden op zoek naar iets waarover jullie zelf iets willen bijleren. Op die manier kan je ontdekken waar je interesses liggen en welke richting je in je verdere studiecarrière uit wil.

Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je gemaakt hebt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag om bv . berichtjes, gedichten … te maken. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.

Profiel
Na het eerste jaar
Lessentabel

Het eerste leerjaar A bevat 27 lesuren basisvorming, 1 uur Skillslab en 4 lesuren uit het keuzepakket CoMeTa.

Differentiatie Frans1
CoMeTa3
Artistieke vorming2
Geschiedenis1
Godsdienst2
Mens en samenleving2
Skillslab1
Lichamelijke opvoeding2
Engels1
Frans3
Nederlands4
Aardrijkskunde2
Natuurwetenschappen2
Techniek2
Wiskunde4
Arrow-up