Smiks jaagt op Pokémons

Categorieën

1 september is bij uitstek een spannende dag voor scholieren die de overstap naar het eerste middelbaar maken. Bij het Sint-Michielsinstituut vinden leerkrachten het belangrijk dat leerlingen zich snel thuis voelen op school, in de omgeving en bij hun klasgenoten.

Die doelstelling proberen ze te bereiken tijdens een tocht door Keerbergen. Die wordt begeleid door de klassenleraar en vijfdejaars, zodat nieuwe leerlingen meteen ook een aanspreekpunt bij oudere leerlingen vinden. Naast opdrachten die bij belangrijke punten in Keerbergen uitgevoerd worden, moeten de leerlingen ook aandachtig rondkijken, want in de buurt van de opdrachten zullen ook Pokémon-figuurtjes verstopt liggen. Die kunnen ze niet via een digitaal scherm zoeken in de Smiks-setting, maar ze moeten hun ogen de kost geven om de verborgen personages uit het bekende spel te bemachtigen. Bovendien kunnen ze met Pokéballs figuurtjes van andere klassen terugwinnen! De figuurtjes zijn door enkele creatieve leerkrachten gehaakt en zo krijgen de klassen bij aanvang van het schooljaar hun eigen, gehandwerkte mascotte.

Tijdens de tocht krijgen ze een mini-receptie aangeboden om het begin van het schooljaar te vieren en ’s middags wordt voor een lunch gezorgd, ook bereid door vijfdejaars.

Onthaaldag (1ste Jaar)

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up