Project Zinderingen (1ste graad)

Categorieën

De tweedejaars hadden een projectdag rond Zinderingen. Via allerlei workshops werd er op een speelse manier omgegaan met verliefdheid, relaties en seksualiteit. In het Nest bespraken ze op een kritische manier onderwerpen als vriendschap, versieren, verliefdheid, liefdesverdriet en intimiteit tijdens het spel ‘De Bloosdoos’.

Tijdens de workshop ‘Beddengoed’ konden de leerlingen achterhalen welk flirttype ze zijn en werd er getest hoe jaloers ze wel eens kunnen zijn.

In de turnzaal was het tijd voor wat beweging. De workshop ‘Nee!’ beschreef enkele situaties over weerbaarheid en opkomen voor jezelf die de leerlingen via een heuse ren-je-rot moesten bespreken.

Tijdens een film konden ze dan weer even tot rust komen om er nadien terug actief tegenaan te gaan bij het spel ‘Oké’. Dit spel daagde de leerlingen uit om aan te geven of ze enkele beschreven situaties oké vinden of niet.

Ook hun durf om te praten over relaties en seksualiteit werd tijdens het spel ‘Taboe’ op de proef gesteld. Tijdens dit spel moesten ze proberen om zo goed mogelijk het te raden (pittige) woord te omschrijven, zonder de verboden woorden te gebruiken.

Om deze boeiende, actieve dag af te sluiten, mochten de leerlingen speeddaten. Ze kregen de kans om de ganse dag te bespreken, telkens met een andere partner.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up