Kiesfestival 2024 (6aso)

Categorieën

Op vrijdag 19 april 2024 vond het allereerste Kiesfestival plaats. Een festival georganiseerd door het Vlaamse Parlement en VRT NWS, voor jongeren die voor de eerste keer mogen gaan stemmen. In totaal werden er doorheen de dag 1 500 jongeren verwelkomt in het Vlaamse parlement. Ze konden er al een keertje oefenen om te stemmen, ze konden zelf een journaal of een campagneposter maken, konden uitleg krijgen over hoe politiek achter de schermen werkt, hoe ze fake news kunnen herkennen en zoveel meer.

Maar waar het hen vooral om te doen was: ze mochten voor eventjes de koepel kapen en zelf debatteren, speeddaten met politici en hun prangende vragen stellen bij elke partij. Het was een zeer fijne en leerrijke dag, die werd afgesloten door een DJ-set van Omdat het kan en Average Rob. Voor sommigen is de keuze die ze willen maken zeer helder geworden, anderen hoorden veel nieuwe dingen waardoor er nu nog meer keuzemogelijkheden zijn.

Op school zal nog verder ingegaan worden op de thema’s en standpunten van elke partij zodat onze leerlingen een doordachte keuze kunnen maken.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up