fbpx
smiks

Sportief Smiks

In Smiks oefenen we niet alleen de geest, we vinden ook dat het lichaam in goede conditie moet zijn. Onze leerlingen kunnen voor alle mogelijke sportactiviteiten gebruik maken van de uitgebreide gemeentelijke infrastructuur, vlakbij de school. Tijdens de middag kunnen ze daar trouwens terecht om sportief stoom af te laten.

Daarnaast organiseren we sportdagen waarbij steeds meerdere keuzes vooropstaan, gaan onze leerlingen op een heuse vierdaagse skireis en kan er worden deelgenomen aan wedstrijden, zowel voor individuele als voor ploegsporten.

Bovendien brengt onze school elk jaar twee lerarenteams aan de start van de ‘Kom op tegen kanker’- fietstour waar maatschappelijk engagement en sportieve activiteit samengaan.

Sportwedstrijden

Interscholencompetitie

Onze leerlingen kunnen deelnemen aan de interscholencompetities of SVS-competities in de sporten (zaal)voetbal, badminton, volleybal, zwemmen, basebal ...

Kampioenschap atletiek

Onze leerlingen kunnen deelnemen aan het Provinciaal kampioenschap atletiek te Brussel. Daar kunnen ze zich kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap te Oordegem.

Kampioenschap zwemmen

Onze leerlingen kunnen deelnemen aan het Provinciaal kampioenschap zwemmen. Daar kunnen ze zich kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap.

Scholenveldloop

Onze leerlingen kunnen deelnemen aan de Vlaamse veldloopdag voor scholen te Keerbergen. Als ze zich kwalificeren nemen ze deel aan het Provinciaal en Vlaams kampioenschap.

SNS-pas

Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven! Met deze pas kies je immers zelf wat, waar, wanneer en hoeveel je wil sporten. De leerlingen van de regio Keerbergen kunnen een SNS-pas (SNS - Sport Na School) kopen waarmee ze een heel schooljaar (oktober tot mei) kunnen gaan sporten na school. De SNS-pas kost 45 euro voor een heel en 30 euro voor een half schooljaar.

Sportdagen

De leerkrachten lichamelijke opvoeding organiseren van het eerste tot en met het zesde jaar een sportieve dag.

Onze 'Kom op tegen Kanker' - fietsploeg

Smiks maakt er sinds 2016 elk jaar de gewoonte van om tijdens het hemelvaartweekend mee te rijden met de 1 000 km voor Kom op tegen Kanker. Ons team zal tijdens de fietsvierdaagse acht ritten van 125 km onder elkaar verdelen. Bovendien fietst collega Chris Bueds ook dit jaar als soloteam!