2021-2022 Smiks Brusselt

Categorieën

Corona stak al 2 jaar stokken in de wielen om ook maar enige uitstap te kunnen maken. Voor onze derdejaars was het daardoor een extra fijne uitdaging om Brussel te leren kennen.
Donderdag bereidden we op Smiks ons bezoek voor. Dat deden we in verschillende vakken in een aangepast rooster. Vrijdag was het dan zover: met 128 leerlingen reisden we met de trein van Mechelen naar Brussel-Centraal. We kozen voor een interactieve wandeling waarbij leerlingen zelf de weg moesten uitstippelen via een ‘Actionbound’. Ondertussen kregen zij heel wat informatie en telkens moesten ze een opdracht vervullen om zo punten te scoren!
Onderweg hielden we een rustpauze en konden genieten van een zalige Leonidas-praline: heerlijk zijn die Manons!
De lift op het Poelaertplein bracht ons van de onderstad naar de bovenstad tot bij het Justitiepaleis. En daar trokken we weer verder. Koning Filip bleek aanwezig te zijn in het Koninklijk Paleis, maar paparazzi kwamen we niet tegen in de Wetstraat. Na ons bezoek aan de St-Goedelekathedraal, die ook de naam St-Michiel kreeg, keerden we naar het Agoraplein om ons innerlijke te spijzen.
In de namiddag genoten we van onze keuze: het MIM (muziekeninstrumentenmuseum), theater Toone of Choco-story. Het kon ons allen bekoren.
Nog even vrij zijn om te genieten van een bruisende en mooie hoofdstad, op een bankje, in de winkels van de Nieuwstraat of op een zonnig terrasje. Een mooie afsluiter van deze super geslaagde dag. We deden het allemaal met “volle gaas en volle petrol”!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up