Smiks steunt Rode Neuzen Dag 2018

Categorieën

Het eerste trimester van CoMeTa2 draaide voor de tweedejaars rond ‘ondernemen’. In dit kader startten zij een kleine onderneming op met als doel geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag 2018. Rode Neuzen Dag werkt dit jaar immers rond het thema ‘welbevinden van leerlingen op school’, een idee dat onze school nauw aan het hart ligt. De klassen 2A1 en 2H maakten tote bags met persoonlijke quotes, 2A2 bakte wafeltjes om te verkopen op de speelplaats en de leerlingen van 2A3 en 2L wasten een heleboel auto’s en fietsen. Al deze geweldige initiatieven zorgden voor een mooie opbrengst voor het goede doel.

Maar… Ook de leerlingenraad deed een duit in het zakje! De leerlingenraad zette vorig schooljaar de leerlingen van SMIKS aan tot het uitdagen van leerkrachten. Elke klas kon een leerkracht uitdagen om iets te doen. Als de leerkracht de uitdaging aanging, moesten de leerlingen per persoon een bepaald bedrag neertellen. We zagen leerkrachten Nederlands lesgeven in het dialect, anderen kwamen als Roodkapje naar school, sommige leerkrachten trakteerden de klas op cake of pannenkoeken, enzovoort. Begin dit schooljaar werden alle centjes opgeteld en de leerlingenraad schenkt de opbrengst nu ook aan Rode Neuzen Dag.

Al deze prachtige inzamelingen zorgden ervoor dat Smiks maar liefst 1330,54 euro inzamelde voor Rode Neuzen Dag 2018!  Een dikke proficiat aan al onze leerlingen en een welgemeende dankjewel aan alle mensen die hun acties hebben gesteund!

Leuk weetje: De foto van de deelnemende Smiks’ers werd genomen in ‘Het Nest’, een prachtig plekje op onze school waar leerlingen tot rust kunnen komen, een luisterend oor vinden, enzovoort. Smiks is dus alvast goed op weg om te werken aan het welbevinden van leerlingen op school!

 

Herbeluister de radio-uitzending

 

Ga mee achter de schermen met onze Smiks-ambassadeurs

 

Enkele sfeerfoto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up