Dag van de Jeugdbeweging 2020

Categorieën

Vrijdag 23 oktober 2020 was het de Dag van de Jeugdbeweging. We zetten de leerlingen die in een jeugdbeweging zitten graag in de schijnwerpers. Al enkele jaren hebben we de gewoonte om de leerlingen de avond voordien al op school te ontvangen voor leuke activiteiten en een kampvuurmoment. De ochtend nadien mogen de jongeren zich dan verwachten aan een ontbijt en nog verschillende activiteiten doorheen de dag.

Dit schooljaar kozen we, omwille van de omstandigheden, voor een afgeslankt programma. De dag startte, naar jaarlijkse traditie, met een ontbijt. Geen uitgebreid buffet maar een coronaproof ontbijtpakket dat de leerlingen op de speelplaats, op veilige afstand van elkaar, konden opeten. Tijdens de eerste speeltijd werden er foto’s genomen in een photobooth. ‘s Middags draaiden de DJ’s van Radio Smiks de hits van het moment. De leerlingen konden verzoeknummers insturen via de Instagram-pagina van de school. De schooldag werd afgesloten met een flashmob waarbij heel wat leerlingen meedansten op de muziek.

Het coronavirus heeft de omstandigheden waarin de Dag van de Jeugdbeweging kon georganiseerd worden, sterk beïnvloed. Desondanks was deze editie bijzonder geslaagd en gingen de leerlingen feestelijk het weekend tegemoet!

 

Herbeluister de radio-interviews 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up