Bezoek WZC (4MWz)

Categorieën

In de voormiddag zijn we ontvangen door de ergotherapeut Anick. Zij heeft ons ondergedompeld in het leven binnen een WZC. Om te beginnen hebben we zelf even stil gestaan wat er in ons opkomt als we het woordje Woon en Zorg Centrum horen. Komen deze gedachten overeen met de werkelijkheid? Om dat te weten te komen is de visie van het WZC uitgelegd. Bij elk WZC ligt de focus ergens anders, dit WZC is vooral gefocust op: zorg op maat, in samenspraak met de zorgvrager. Wat wil de zorgvrager en op welke manier.

Na de uitleg werd het tijd om ook echt kennis te maken met de verschillende afdelingen. We splitsten ons in 2 groepen. De ene groep ging met Mevr. Sellekaerts en Anick mee, de andere groep bleef bij Mevr. Vanden Branden. Anick heeft de studenten al de afdelingen laten zien en laten kennis maken met de verschillende disciplines. Mevr. Vanden Branden heeft de studenten laten kennis maken met de hulpmiddelen die gebruik worden bij mensen met een fysieke beperking. Enkele studenten hebben zelf even mogen ervaren hoe het is om zorgafhankelijk te zijn. De actieve en de passieve tillift zijn voor hen een heuse ervaring geweest.

In de namiddag hebben we ons verdeeld over de verschillende woongroepen. We maakten echt kennis met de bewoners. We hebben samen geschilderd, appeltjes gebakken en volksspelen gespeeld. De lieve blikken, de liefdevolle en oprechte schouderklopjes, de grapjes en de vriendschap was te voelen in heel het WZC.

Moe, maar volledig voldaan en een ervaring rijker, hebben we nog even een reflectie moment gehad. Het was jammer genoeg tijd om naar huis te gaan, maar we hadden verhalen genoeg om ’s avonds aan de tafel te vertellen tegen onze familie.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
Arrow-up