Voeding - verzorging
Ben jij geïnteresseerd in voeding verzorging ?
Over de studierichting

Naast de algemeen vormende vakken bestaat je lessenrooster uit zorggerichte vakken.

  • Gezondheidszorg: je leert je eigen lichaam kennen en verzorgen.
  • welzijnszorg: je staat stil bij je eigen gedrag en je emoties. Omgaan met anderen en het inoefenen van een gepaste houding komt hier aan bod.
  • Maaltijdzorg: aan de hand van fiches leer je een gezonde maaltijd bereiden. Je stelt een boodschappenlijst op, gaat winkelen en bewaart de voedingsmiddelen op een gepaste wijze.
  • Interieur- en linnenzorg: je leert tal van technieken om een woning en linnen te onderhouden, te reinigen en te ontsmetten. Je maakt kennis met het verzorgen van bloemen, planten en kleine huisdieren.
Profiel

Je bent geïnteresseerd in sociale relaties en je krijgt een basiskennis over het menselijk lichaam. Je leert gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden. Je oefent technieken voor het onderhoud en het reinigen van interieur en textiel. Je neemt deel aan projecten voor/met kinderen tussen 2.5 – 10 jaar en gezonde volwassenen. Je gaat op zoek naar jezelf, leert samenwerken en reflecteert over je eigen gedrag en dat van anderen.

Na de tweede graad

Na het vierde jaar volg je bij voorkeur de derde graad Verzorging om een getuigschrift te behalen. Als je ook het zevende jaar ‘Thuis– en bejaardenzorg’ volgt, behaal je ook het diploma secundair onderwijs.

Lessentabel

Deze richting omvat een pakket van 32 lesuren.

4de
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muzikale opvoeding 1
Plastische opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Toegepaste informatica 1
Verzorging – voeding 16
          – Gezondheidszorg 4
          – Interieur en linnen 4
          – Maaltijdzorg 4
          – Welzijnszorg 4
Arrow-up