Traject STEM

Ben jij geïnteresseerd in wetenschappen wiskunde techniek ICT ?

Eerste leerjaar A

Als je een getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, ben je klaar voor een volgende stap: je kan aan de slag in het eerste leerjaar A. 27 lesuren zijn gemeenschappelijk met daarbij één differentiatie-uur Frans. Onze aanpak is gedifferentieerd: jouw talent en vaardigheden staan centraal.

Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je gemaakt hebt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag om bv . berichtjes, gedichten … te maken. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.

Keuzetraject STEM

Kiezen voor dit traject is kiezen voor een sterk wetenschappelijk pakket waarin je zal ondergedompeld worden in de wereld van de wetenschap waarbij analyse en onderzoek belangrijk zijn. Ben je goed in wiskunde en geïnteresseerd in wetenschap en techniek? Dan is dit echt iets voor jou! 

Het lesprogramma is zo uitgewerkt dat leerlingen uitgedaagd worden om op een doorgedreven niveau wetenschappelijke projecten aan te pakken.

In de drie lesuren STEM ga je in groep aan de slag om wetenschappelijke, technologische en wiskundige problemen die aansluiten bij het dagelijkse leven en de actualiteit te onderzoeken, en oplossingen te ontwerpen en te realiseren.

Voor de STEM-lessen wordt er gebruik gemaakt van projectbundels die werden ontwikkeld door het STEM-team van onze school.

ICT komt aan bod als ondersteuning voor het realiseren van de projecten en het aanreiken van nieuwe tools nl. programmeren, multimedia …

Tijdens het groei-uur ondersteunt je klasleerkracht je o.a. in leren leren. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) wordt geïntegreerd in alle vakken.

Projectbundels alfa

Onze STEM-leerkrachten ontwikkelden, op maat van onze STEM-richtingen, acht projectbundels. Met deze ‘alfa’-reeks zetten we in op verschillende hedendaagse thema’s.

Profiel
Na het eerste jaar
Lessentabel

Het eerste leerjaar A bevat 27 lesuren basisvorming, 1 differentiatie-uur Frans en 4 lesuren uit het keuzepakket CoMeTa.

Beeld1
Geschiedenis1
Godsdienst2
Groei-uur1
Mens en samenleving2
Muziek1
Lichamelijke opvoeding2
Engels1
Frans3+1
Nederlands4
Aardrijkskunde2
Natuurwetenschappen2
STEM3
Techniek2
Wiskunde4
Arrow-up