fbpx
smiks

Traject CoMeTa

Lessentabel

Vak aantal lesuren
Basispakket leerjaar 1A
Aardrijkskunde 2
Beeld 1
Engels 1
Frans 3+1
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 2
Muziek 1
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4
Traject Cometa
CoMeTa 2
Groei-uur 1
Wiskunde +1
 Totaal 32
Print Friendly, PDF & Email

Over dit traject

Hoe wordt een nieuwsuitzending gemaakt? Wil je voor één keer redacteur zijn van de schoolkrant of zelf eens een reclamefilmpje regisseren? Hoe zorg je ervoor dat iedereen jouw zelfgemaakt product wil kopen? Kan je lopen op vloeistof?

Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Wil je vooral zélf met je medeleerlingen op onderzoek gaan in plaats van te luisteren naar wat de leerkracht uitlegt? Kies voor CoMeTa! 

CoMeTa staat voor Competent Met Talent en dat vat mooi samen wat deze lessenreeks inhoudt: je ontwikkelt vaardigheden op basis van waar jij goed in bent. 

Gedurende het schooljaar werk je rond cultuur, wetenschap en techniek en ondernemen. Je gaat telkens met je groepsleden op zoek naar iets waarover jullie zelf iets willen bijleren. Op die manier kan je ontdekken waar je interesses liggen en welke richting je in je verdere studiecarrière uit wil. 

Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je gemaakt hebt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag om bv . berichtjes, gedichten … te maken. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.

Tijdens het groei-uur ondersteunt je klasleerkracht je o.a. in leren leren. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) wordt geïntegreerd in alle vakken.

De lessen gaan door in:

Profiel

Je hebt de basisschool met succes beëindigd.
Je wilt je inzetten en voldoende tijd vrijmaken voor taken en lessen.

Doorstroom

Tweede jaar A-stroom:

Klassieke talen

Moderne talen en wetenschappen

Economie en organisatie

STEM-wetenschappen

Tweede jaar B-stroom:

Economie en organisatie

Maatschappij en welzijn

Bekijk de lessentabel van 1ste leerjaar A - traject Latijn

Bekijk de lessentabel van 1ste leerjaar A - traject STEM