fbpx
smiks

1ste graad

Tussen de administratie en de uitleg picknickten we met de eerstejaars aan de Botermolen.
Read more
Ook voor onze tweedejaars was het vandaag een spannende dag. Nadat ze door het coronavirus enkele maanden thuisonderwijs kregen, konden ze vandaag voor het eerst terug hun klasgenootjes terugzien. Tijdens de voormiddag leerden ze kort hun klas kennen en ‘s namiddags werd hun kennis over de school getest tijdens een leuke quiz.
Read more
Na een lange tijd mochten de leerlingen van het eerste, derde en vijfde jaar elkaar eindelijk terugzien! Samen met heel de klas hebben ze een boeiende fotozoektocht gedaan en natuurlijk heel veel ‘bijgebabbeld’. Het was fijn om elkaar, in deze bijzonder tijden, terug te zien!  
Read more
De schoolploeg zaalvoetbal miniemen verloor nipt van de eerstejaars leerlingen van Don Bosco Haacht (3-1) maar wonnen wel tegen hun leeftijdsgenoten van Vilvoorde (4-0). De tweedejaars leerlingen van beide scholen bleken te sterk. Foto’s  
Read more
Nadat we al brieven en kerstkaartjes stuurden naar elkaar, was de grote dag eindelijk aangebroken… We zouden onze correspondenten in het echt zien! Een goedgevuld programma met o.a. een speeddating, quiz en spel zonder grenzen zorgde ervoor dat we onze Franstalige vrienden van het Institut Sainte-Marie van Jambes beter leerden kennen. Vive l’échange!
Read more
De tweedejaars hadden een projectdag rond Zinderingen. Via allerlei workshops werd er op een speelse manier omgegaan met verliefdheid, relaties en seksualiteit. In het Nest bespraken ze op een kritische manier onderwerpen als vriendschap, versieren, verliefdheid, liefdesverdriet en intimiteit tijdens het spel ‘De Bloosdoos’. Tijdens de workshop ‘Beddengoed’ konden de leerlingen achterhalen welk flirttype ze zijn en werd er getest […]
Read more
De STEM – leerlingen op speurtocht in Keerbergen! Doel: Zo veel mogelijk fijn stof verzamelen, om naderhand te onderzoeken onder de microscoop.
Read more
De leerlingen van de eerste graad nodigden iedereen van harte uit op de inmiddels 11de editie van ‘Smiks Smikkelt’. Ondertussen is onze jaarlijkse traditie uitgegroeid tot een tweedaags eetfestijn.
Read more
1B en 2BVL zijn een dagje naar de verzorgingscampus in Schriek gekomen. Hier hebben ze allerlei activiteiten gedaan. Zo hebben ze onder andere zelf kerstballen gemaakt die ze thuis in hun kerstboom kunnen hangen. Ook hebben ze lekker gekookt en gebakken: wafels, koekjes en pizza! Wat was dat smullen!
Read more
De leerlingen en leerkrachten van 1 STEM organiseerden op vrijdag 29 november 2019 een posterbeurs. In de lessen rond het thema ‘groene vakantie’ leerden de leerlingen over de klimaatopwarming en de ecologische voetafdruk. De leerlingen gingen individueel of per twee aan de slag en maakten een affiche rond milieu(behoud) en duurzaamheid.
Read more