fbpx
smiks

1ste graad

De leerlingen van het 2e jaar project Moderne Talen Wetenschappen organiseerden een landenbeurs voor het vak project moderne talen. Tijdens de beurs beantwoordden ze vragen van de bezoekers in het Nederlands, Frans en Engels. Foto’s    
Read more
Tekenen en printen in 3D? Kunnen we! De leerlingen van 2STEM-wetenschappen ontdekten vandaag de wondere wereld van het 3D-printen.
Read more
Op vrijdag 30 oktober was het zover; rapporttijd maar ook… Halloween! Op deze Freaky Friday kwamen de leerlingen en leerkrachten in hun akeligste outfit naar school en lieten zichzelf eens van een volledig andere kant zien.  Iedereen die meedeed werd beloond! En origineel waren ze…. de leerlingen van 2 Latijn kwamen in heuse Harry Potter-stijl. Op de campus in Schriek […]
Read more
De leerlingen van 1STEM gaan de strijd aan met de zwaartekracht en de wrijvingskracht bij de bouw van een waterraket, met de bedoeling deze zo hoog mogelijk de lucht in te krijgen.
Read more
Begin dit schooljaar kregen de leerlingen van 2SW de kans om de waterraket die ze vorig schooljaar thuis bouwden tijdens de lockdown te testen op de speelplaats. Aan de hand van proefjes onderzochten ze welke krachten een invloed hebben op de vlieghoogte van de raket.
Read more
Tussen de administratie en de uitleg picknickten we met de eerstejaars aan de Botermolen.
Read more
Ook voor onze tweedejaars was het vandaag een spannende dag. Nadat ze door het coronavirus enkele maanden thuisonderwijs kregen, konden ze vandaag voor het eerst terug hun klasgenootjes terugzien. Tijdens de voormiddag leerden ze kort hun klas kennen en ‘s namiddags werd hun kennis over de school getest tijdens een leuke quiz.
Read more
Na een lange tijd mochten de leerlingen van het eerste, derde en vijfde jaar elkaar eindelijk terugzien! Samen met heel de klas hebben ze een boeiende fotozoektocht gedaan en natuurlijk heel veel ‘bijgebabbeld’. Het was fijn om elkaar, in deze bijzonder tijden, terug te zien!  
Read more
De schoolploeg zaalvoetbal miniemen verloor nipt van de eerstejaars leerlingen van Don Bosco Haacht (3-1) maar wonnen wel tegen hun leeftijdsgenoten van Vilvoorde (4-0). De tweedejaars leerlingen van beide scholen bleken te sterk. Foto’s  
Read more
Nadat we al brieven en kerstkaartjes stuurden naar elkaar, was de grote dag eindelijk aangebroken… We zouden onze correspondenten in het echt zien! Een goedgevuld programma met o.a. een speeddating, quiz en spel zonder grenzen zorgde ervoor dat we onze Franstalige vrienden van het Institut Sainte-Marie van Jambes beter leerden kennen. Vive l’échange!
Read more