fbpx
smiks

Maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.

Wat betekent dit voor onze school?

Alle lessen worden geschorst maar wij blijven de opvang verzekeren voor leerlingen van wie de ouders werkzaam zijn in één van de cruciale sectoren en voor leerlingen die thuis niet kunnen opgevangen worden. Wij vragen altijd om hierover eerst het gesprek aan te gaan met de school: dit kan elke weekdag telefonisch van 8 tot 16 uur. (op woensdag tot 12 uur). Campus Schriek is tijdelijk gesloten.

Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie …

Leerlingen die naar de opvang komen hebben studiemateriaal bij zodat ze zich individueel nuttig kunnen bezig houden.

Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020.

De begeleidende klassenraden zullen nagaan hoe we de gemiste leerstof bijwerken. Je krijgt daarover ten gepaste tijde de nodige informatie.  De drie weken tot aan de paasvakantie zijn dus géén vakantieweken: onze leerlingen houden dus elke dag de berichten op Smartschool in het oog.

Wat kan je als ouder doen?

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

Meer informatie

Algemene info en veel gestelde vragen: info-coronavirus.be.
Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.
Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders