CAMPUS
KEERBERGEN

Tremelobaan 4
3140 Keerbergen
015 51 10 35

smiks

CAMPUS
SCHRIEK

Leuvensebaan 25
2223 Schriek
015 23 46 54

Projecten

Projectwerking vormt in Smiks een belangrijk onderdeel van het onderwijsaanbod. Het helpt bij de totale persoonsvorming van onze leerlingen. Vaak stelt het hoofd, hart én handen centraal. Een leerstofgeheel wordt verwerkt in projectvorm binnen 1 vak of er worden aspecten van verschillende vakken in 1 project gecombineerd.

Gezondheidsweek

1ste graad ASO, TSO en BSO

In oktober wordt er een gezondheidsweek georganiseerd voor de leerlingen van de eerste graad. Ze starten de week met een gezond ontbijt waarna ze verschillende workshops volgen rond pesten, milieu, rugscholing, gezonde voeding, yoga ...

Voor het vierde jaar op rij werd gedurende een week de problematiek van pesten onder de aandacht van de eerstegraadsleerlingen van het Keerbergse Sint-Michielsinstituut gebracht. De school werd onder meer bijgestaan door stand-upcomedian Steven Goegebeur, die met zijn interactieve en educatieve voorstelling ‘Lach eens met een ander’ bijdroeg tot een grotere bewustwording. (Het Nieuwsblad 23/11/2016)

Rookvrije klassen

1ste jaar ASO, TSO en BSO

Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar voor minstens 90 % rookvrij zijn krijgen een diploma. Een klas die meedoet aan het creatieve luik van de wedstrijd, kan bovendien een mooie prijs winnen!

2 BVL won vorig jaar de workshop 'Knal' (zie foto).

Romein in de klas

1ste jaar Latijn

Waren de Belgen écht de dappersten van allen? Of heeft Caesar een beetje overdreven in zijn ‘De Bello Gallico’? En wat is het verschil tussen Kelten en Galliërs? De workshop Ambiorix neemt ons mee terug naar het magische jaar 54 v.Chr. Er wordt in de klas een Keltisch heiligdom opgebouwd. Als gallisch handelaar brengt Sven Lambrecht de laatste nieuwtjes mee over de IJzertijd in Europa. Gedurende 3 lesuren worden de leerlingen ondergedompeld in de Keltische cultuur. De Keltische kledij en de handelsactiviteiten worden besproken. Ook de Romeinse en Keltische oorlogsvoering komt aan bod. De leerlingen worden uitgedost als een Keltisch krijger of Romeins soldaat en spelen op de speelplaats de stoere overwinning van Ambiorix op de Romeinen na. Ze leren Keltische sieraden vervaardigen met gouddraad, en spelen het spel ‘wiel van Taramis’ (3 op een rij).

Smiks Brusselt!

3de jaar

Op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober trokken de derdejaars ASO en TSO naar Brussel, als afsluiter van hun projecweek "Smiks Brusselt". Donderdagvoormiddag werd de groep opgesplitst: het ene deel maakte een wandeling langs de Kunstberg, Zavel, het Justitiepaleis en de Marollen, terwijl het andere deel een stadsspel speelde, waarbij onze leerkrachten en enkele zesdejaar optraden als kleurrijke figuranten. Daarna was het tijd voor een demonstratie in het Chocolademuseum, met een bijhorend kopje warme chocolademelk! 's Avonds, na het avondmaal in de jeugdherberg, stond een bezoek aan het "Atomium by night" op het programma!

Vrijdagochtend bezochten de leerlingen een museum naar keuze en als top of the bill stond er nog een bezoek aan "Harry Potter, the Exhibition" op het programma...

Cultuurproject

4de, 5de en 6de jaar ASO/TSO/BSO

Het cultuurproject is al enkele jaren actief op onze school en heeft als bedoeling de culturele belangstelling van onze leerlingen wat verder open te trekken en hen attent te maken op wat er omgaat in de wereld van de kunst.

Week van de Wiskunde

1ste t.e.m. 7de jaar

Naar aanleiding van PI-dag op 14 maart (PI = 3,14...), organiseert Smiks elk schooljaar de Week van de Wiskunde. De leerlingen worden één week lang ondergedompeld in alles wat met (toegepaste) wiskunde te maken heeft. De Week van de Wiskunde belooft elk schooljaar een fantastische week te worden met tal van wedstrijden en workshops. De week wordt afgesloten met een heuse slotshow!

Dag van de Jeugdbeweging

1ste t.e.m. 7de jaar

We starten de ochtend met een groots ontbijt en live muziek. Tijdens de middag nodigen we iedereen uit om buiten te picknicken terwijl Radio Smiks voor sfeer zorgt. Na de lunch kan je de benen loszwieren met enkele massaspelen. De dag ronden we af met enkele dansplaatjes!