4de jaar

Zuiddag

240 Smiksers steken vandaag hun handen uit de mouwen voor Zuiddag. We zijn apetrots op hen! Dat wordt een mooie duit in de zak van Theater Day Productions.

donderdag 16 oktober 2014

4e jaars Museum Tildonk

Ga naar foto's

maandag 1 september 2014

"We will remember them"

2014 Ieper039

Op 21 mei 2014 om zeven uur was het zover; na drie intensieve voorbereidingsdagen, trokken de enthousiaste vierdejaars en hun al even geestdriftige leerkrachten naar de échte 'Flanders Fields'. Vermist het om een "extra-large" versie zou gaan (1914-2014), werden het dit jaar drie boeiende dagen. Een bezoek aan de vernieuwde IJzertoren, de platte grafstenen onder stoere Duitse eiken, witte Britse zerkjes in de stromende regen, een lekker avondmaal bij Robert, ontroerende ontmoetingen bij de Menenpoort en een keitoffe quiz waren de ingrediënten op dag één.

woensdag 21 mei 2014

London, here we come!

2014 Londen147

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden. Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad. We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige muziek van Queen, of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, betoverd door Harry Potter in de Warner Bros Studio's, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, … Yes, we've done it all!

donderdag 27 februari 2014

4 verkoop op de werkvloer

2014 Werkplekleren Delhaize01

Op dinsdag 14 januari zijn de leerlingen van 4Vk voor de eerste keer op werkplekleren gegaan naar Delhaize Keerbergen. Eerst deden we veiligheidsschoenen aan. Daarna kregen we een rondleiding van de adjunct-directeur Wim Ronsmans. Hij legde ons uit hoe de goederen binnenkwamen, het fifo-systeem, houdbaarheidsdatum en hoe de goederen worden uitgestald in de winkel. En dan gingen we per twee zelf aan de slag. Een groepje spiegelde producten in de zuivelafdeling. Een ander team werkte in de visafdeling. Ook de winkelkarren werden terug naar de ingang van de winkel gebracht. Het aanvullen van dierenvoeding nam dit groepje ook voor zijn rekening. Groenten en fruit werden aangevuld door een laatste duo.

dinsdag 14 januari 2014

Project Da's proper!

2014 Da's proper1

Op maandag 16 december 2013 leidde Dorien van de organisatie GoodPlanet de workshop Da’s proper voor 4 Verkoop en 4 Verzorging-Voeding in goede banen. We begonnen met een quiz over afvalbeheer. Weet- en doevragen wisselden elkaar af. De groepen waren aan elkaar gewaagd. De quiz bewees dat de basiskennis zeker aanwezig is. Daarna kregen we per groepje een stelling voorgeschoteld. We zochten argumenten pro en contra. We sloten de workshop af met een pittig debat. Om de voormiddag af te sluiten keken we naar de klimaatfilm The Age of Stupid. Pete Postlethwaite speelt een oude man in het jaar 2055. Hij kijkt naar archiefbeelden over de wereld in 2008 en vraagt zich af: Waarom hebben we de klimaatsveranderingen niet gestopt toen we de kans hadden?

maandag 16 december 2013

Project Da's proper!

2013 Da's proper01

Op vrijdag 27 april 2013 was Gust Michiels van GoodPlanet Belgium (vroeger Green vzw) op bezoek op onze school om het project Da’s proper, een workshop over de afvalproblematiek, te begeleiden voor 4 Verkoop en 4 Verzorging-Voeding.

Via volgende link kan je de foto's bekijken. Ga naar foto's

 

donderdag 25 april 2013

"When a man is tired of London, he's tired of life"

2013 Londen64

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden. Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad. We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige muziek van Queen, of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, betoverd door Harry Potter in de Warner Bros Studio's, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, … Yes, we've done it all!

donderdag 21 februari 2013

Start schooljaar 2012-2013

back to school.jpg

Voor de eerste jaars:

Jullie kunnen uiteraard nog niet op Smartschool maar hebben reeds volgend bericht ontvangen:
We verwachten je op 3 september 2012 om 8.30 u. in het Sint-Michielsinstituut. Draag goede stapschoenen (waterbestendig!) en aangepaste buitenkledij. In een kleine rugzak kan je best een extra drankje en een versnapering voorzien. Breng zeker wat schrijfgerei mee. Voor ’s middags voorzien wij broodjes en een drankje.
Orden alvast je hersenen … en wij beloven je een leerrijke, avontuurlijke en lekkere start. De school eindigt om 15.40 u.

donderdag 30 augustus 2012

Overlijden van collega Frank Barnard

Frank Barnard.png

Veel te vroeg, woorden te kort …

Tot onze grote ontzetting meldt onze school het overlijden van collega Frank Barnard op 19 augustus 2012.

We herinneren ons Frank als enthousiaste leraar geschiedenis en Engels, getalenteerd muzikant en eersteklas entertainer.

Condoleren kan in het rouwregister in de school of digitaal via onderstaande link.

zondag 19 augustus 2012

Project Da's proper

2012 Project Da's proper 4BSO1

Op 27 april 2012 kwam Lien Gijsbrechts van Green vzw naar onze school om het project Da's proper te begeleiden voor de leerlingen van 4Vk en 4VzV.

Tijdens een quiz werd onze kennis van de afvalproblematiek grondig getest. Daarna volgde een stevig debat. Tegengestelde stellingen over o.a. zwerfvuil en verpakkingen werden zo goed mogelijk verdedigd. Onze argumenten bedachten we zelf, maar uit een introductiefilm over de verschillende onderwerpen konden we ook tips halen.

Tijd om deze theorie in de praktijk om te zetten: zoveel mogelijk afval vermijden, hergebruiken en recycleren is de boodschap.

vrijdag 27 april 2012

Van Flanders Fields tot de Côte d'Opale

2012 Ieper en Côte d'Opale 13

Ook dit jaar werkten onze leerlingen van het 4de jaar ASO-TSO rond Wereldoorlog I en de Côte d’Opale gedurende de vakoverschrijdende projectweek. Het concept is vrij simpel: tijdens de eerste 2 dagen verwerken zij in groepjes de leerstof. Dag 3 en 4 gaan we ter plaatse: we volgen een traject dat start bij de IJzertoren en de Dodengang in Diksmuide, waarna we de Battlefieldtour afwerken en de dag beëindigen met de Last Post aan de Menenpoort. Nadien verplaatsen we ons naar Frankrijk voor een bezoek aan Nausicaa en het oude stadsgedeelte van Boulogne-sur-Mer. We maken een prachtige wandeling naar Cap Gris Nez en we zoeken naar fossielen aan de voet van Cap Blanc Nez.

vrijdag 18 mei 2012

10 SMIKSERS behalen de 2de ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade!

vwoDe deelnemers van onze school aan de voorronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade zorgden voor een unieke prestatie. Maarliefst 10 van hen behaalden de 2de ronde! Voor de tweede graad zijn dat Bram Belpaire, Caitlin Celis, Maarten Claes, Bart Gielens en Stefanie Vermeiren. In de derde graad gaan Ellen Houben, Katinka Lemmens, Olivier Selleslag, Jeroen Van de Woestyne en Margot Van Hecke een ronde verder. Proficiat!

dinsdag 6 maart 2012

Londen 2012

2012 Londen 74

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden.

Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad.
We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Petticoat Lane, van the Big Ben, Houses of Parliament tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige muziek van Queen, of van de plechtige Evensong in St Paul's Cathedral, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, …

Yes, we've done it all!

De derdejaars kunnen binnenkort al eens oefenen in Kent, een voorproefje van 'the British way of life', die Groot-Britannië zo anders maakt en daarom zo boeiend.

zondag 4 maart 2012

Trick or treat, een snoepje of ik schiet!

2012 Project Halloween 1B 51

Net voor de herfstvakantie kregen onze leerlingen van 1B een heus halloweenbad. Op maandag 24 oktober gingen ze samen met de leerlingen van 3 en 4 Verzorging – Voeding aan de slag in onze Schriekse vestiging. Om te beginnen werden onze leerlingen getrakteerd op een gezond ontbijt: vers geperst sinaasappelsap, een sneetje brood, een stuk fruit, … Het kon niet op! Daarna begon het echte werk: het maken van een Jack O’Lantern en heerlijke pompoensoep.

Tijdens de rest van de week leerden de kinderen meer over Halloween tijdens een vakoverschrijdend hoekenwerk.

Via volgende link kan je de foto's bekijken. Ga naar foto's

maandag 24 oktober 2011

Start nieuwe schooljaar

2012 Onthaal 1ste jaars 60

De eerstejaars werden door directie, leerkrachten, moeder overste, baron en baronnes verwelkomd en gingen onder begeleiding van de vijfdejaars op stap door Keerbergen. Aan de molen gaven de leerlingen samen met de 'dirigenten' alle muzikanten de juiste plaats in het orkest. Ook aan de sporthal en op het gemeenteplein voerden ze opdrachten uit. Na hun zoektocht aan de botermolen kregen de leerlingen nog een glaasje aangeboden. De laatste groep mocht zelfs de opstart van een oude motor aanschouwen. Dankzij de peters en meters uit het 5de jaar kon iedereen 's middags ook van hotdogs en fruitspiesjes genieten.

Via volgende link kan je de foto's bekijken. Ga naar foto's

donderdag 1 september 2011

4Vk en 4VzV naar de Averegten in Hallaar gefietst

2012 Averegten 03

Op donderdag 1 september 2011 werden de leerlingen van 4 Verkoop en 4 Verzorging-Voeding met hun fiets op de school in Schriek verwacht. Voor het vak PAV fietsten de leerlingen, onder politiebegeleiding, naar de Averegten in Hallaar. Daar was er tijd voor een leuke picknick gevolgd door opdrachten voor PAV.
 
Via volgende link kan je de foto's bekijken. Ga naar foto's

donderdag 1 september 2011

4 ASO-TSO op vakoverschrijdende 3-daagse

2011 Ieper 4de jaars13

Na 3 dagen van intensieve voorbereiding op school, begonnen onze vierdejaars op woensdag 18 mei aan hun 3-daagse. Tijdens de eerste dag die in Brugge plaatsvond, stond de taaluitwisseling met het Institut Saint-Joseph uit Luik centraal. De uitwisseling werd ingezet met een buswissel vanaf Groot-Bijgaarden. In het historische centrum van Brugge vonden daarna verschillende taalactiviteiten plaats en een avondzoektocht. Donderdag stond in het teken van Wereld Oorlog I.

vrijdag 20 mei 2011

Mathias Hauben (SMIKS) en Nicolas Lhost (Saint-Joseph) leggen krans neer tijdens Last Post

2011 Last post 2

Een bijzonder moment tijdens de 3-daagse van 4 ASO-TSO: Mathias Hauben uit 4LW mocht samen met een Waalse leeftijdsgenoot een krans neerleggen tijdens de Last Postceremonie in Ieper. Hiermee wilden beide scholen nogmaals het belang van opvoeden tot burgerzin onderstrepen en de goede band tussen de twee partnerscholen aanhalen. Het uitwisselingsproject werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Prins Filipfonds.

donderdag 19 mei 2011

Voorbereiding projectweek Flanders Fields – Côte d’Opale – Taaluitwisseling

2011 Voorbereiding Ieper 14

Van vrijdagmiddag 13 mei tot dinsdagavond 17 mei werden onze 4de jaars voorbereid op de 3-daagse van 18 tot 20 mei. Tijdens de voorbereiding werd er vakoverschrijdend gewerkt. De leerlingen kregen opdrachten die individueel of in groep gemaakt werden.

Via onderstaande link kan je de foto's bekijken. Ga naar foto's

dinsdag 17 mei 2011
Inhoud syndiceren