4de jaar

Werkplekleren Delhaize 4KVk

IMG_7149.JPG

Op woensdag 30 november trok 4KVk de eerste keer naar Delhaize Keerbergen voor het werkplekleren. Eerst kregen we veiligheidsschoenen ter beschikking. Na een rondleiding in de winkel en achter de schermen door storemanager Katrien De Roy, gingen we echt aan de slag in een afdeling van de winkel. We mochten proeven van de praktijk in de bakkerij, bij de zuivel, charcuterie en bereide gerechten. We kijken al uit naar de volgende vier woensdagen.

 

Ga naar foto's

woensdag 30 november 2016

Onthaaldag 4e jaars

2017 Onthaaldag 4e jaar (1).jpg

Ga naar foto's

donderdag 1 september 2016

Etentje voor leerkrachten door 4 Verzorging

2016 etentje voor leerkrachten 4 verzorging (7) (640x480) (640x480)

 Op 7 juni organiseerden de leerlingen van 4 Verzorging een etentje voor de leerkrachten. Na een grondige brainstorm en een reeks vergaderingen kwamen we tot een geheel. We gingen aan de slag en gaven onze eigen toets aan de gerechten. Daarbij zochten we nog naar een mooie bordcreatie en mooie gedekte tafel. Na veel voorbereiding en stress konden ze uiteindelijk toen wat we te bieden hadden. En ..... het was een groots succes.  Missie was geslaagd!

 Ga naar foto's

dinsdag 7 juni 2016

Ieper - Côte d'Opale

2016 Ieper Côte d'Opale (8)

Op 12 mei 2016 om zeven uur was het zover; na drie intensieve voorbereidingsdagen, trokken de enthousiaste vierdejaars en hun al even geestdriftige leerkrachten naar de échte 'Flanders Fields'. Twee boeiende dagen stonden ons te wachten. We starten onze Battlefield tour in Langemark-Poelkapelle met een begraafplaats vol platte grafstenen onder stoere Duitse eiken. Daarna volgde Le Canadien (The Brooding Soldier), waarbij de eerste gasaanval van 22 april 1915 werd herdacht. Tenslotte bezochten we witte Britse zerkjes op Tyne Cot en genoten van een lekker avondmaal bij Robert. Dit alles gepaard met een mooi lentezonnetje. Bij de Menenpoort hadden we ontroerende ontmoetingen. We sloten dag één af met een grappige film over “Le Nord”. Op de tweede dag ging het dan richting 'La douce France’. We bewonderden het maritieme leven in Nausicaä, snoven de sfeer op van het oude Boulogne en waaiden uit op de prachtige krijtrotsen van Cap Blanc Nez. Met 'the cliffs of Dover' in het vizier maakten we een lange strandwandeling tot in Wissant. Het waren twee héél fijne dagen, in goed gezelschap!

vrijdag 6 mei 2016

Project Burgerzin 4,5 en 6 BSO

2016 Project Burgerzin BSO (32)

Tijdens de projectdag Burgerzin in SMIKS campus Schriek op maandag 21 maart 2016 werd er een heuse verkiezing georganiseerd. Hoe dat in zijn werk ging? Wel hier volgt een woordje uitleg.

De leerlingen van 3de, 4de en 5de leerjaar BSO verzamelden allen in het PAV-lokaal. Hier werd de bedoeling duidelijk. Vertrekkende vanuit een verschillende politieke partij zouden we in vier groepen programmapunten bedenken, die toepasbaar zijn voor onze school.

Eerst maakten we via een miniquiz en affiches kennis met de kerngedachten van vier politieke partijen (CD&V, sp.a, Groen, Open Vld). Daarna beslisten we voor welke partij we aan de slag zouden gaan.

Vervolgens werd er binnen elke partij gebrainstormd. Na overleg werden de beste en meest haalbare ideeën overgehouden. We ontwierpen affiches met goed klinkende slogans om onze programmapunten duidelijk te maken.

Na oefening binnen elke partij, volgende een plenaire vergadering met de vier partijen. De vertegenwoordigers van elke partij waren overtuigd van hun eigen ijzersterke programma. Met verve verdedigden ze hun ideeën.

maandag 21 maart 2016

Werkplekleren Delhaize 4KVk

2016 Werkplekleren Delhaize 4KVk (1)

Werkplekleren in Delhaize Keerbergen

Woensdag 16 maart 2016 is een spannende dag voor ons. Wij, leerlingen van 4KVk, trekken een eerste keer naar Delhaize Keerbergen voor het werkplekleren.

Mevrouw Brems leidt ons rond doorheen de spiksplinternieuwe winkel. Zo komen we op plaatsen die niet voor klanten toegankelijk zijn en dat vinden we heel interessant.

We ontdekken de allernieuwste infrastructuur en leren bij over de werking van de verschillende afdelingen. Veiligheid en klantvriendelijkheid staan steeds voorop.

woensdag 16 maart 2016

Werkplekleren Delhaize 4KVk

2016 Werkplekleren Delhaize 4KVk (1)

Werkplekleren in Delhaize Keerbergen

Woensdag 16 maart 2016 is een spannende dag voor ons. Wij, leerlingen van 4KVk, trekken een eerste keer naar Delhaize Keerbergen voor het werkplekleren.

Mevrouw Brems leidt ons rond doorheen de spiksplinternieuwe winkel. Zo komen we op plaatsen die niet voor klanten toegankelijk zijn en dat vinden we heel interessant.

We ontdekken de allernieuwste infrastructuur en leren bij over de werking van de verschillende afdelingen. Veiligheid en klantvriendelijkheid staan steeds voorop.

woensdag 16 maart 2016

4-7 februari 2016 Londen 4e jaar

2016 Londen 4e jaar (172)

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden.

Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad.
We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van een prachtige musical of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, fier als een pauw bij Maurinho van Chelsea op bezoek, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, …

Yes, we've done it all!

 

Ga naar foto's

donderdag 4 februari 2016

Interview met een zaakvoerder

2016 Interview zaakvoerder

Op vrijdag 30 oktober 2015 kwam zaakvoerder Ulrike Craninx tijdens de les Office naar onze school. Samen met haar vriend Sven baat ze krantenwinkel De Loft uit in Tremelo. Ze kwam uitleg geven over het runnen van een eigen zaak.

vrijdag 30 oktober 2015

Onthaaldag 4de jaar

2016 Onthaal 4 (59)

 Onthaaldag 4de jaar 

Ga naar foto's

dinsdag 1 september 2015

Van Westhoek tot Opaalkust 4ASO-TSO

2015 Ieper Boulogne0101

Op 18 mei 2015 om zeven uur was het zover; na drie intensieve voorbereidingsdagen, trokken de enthousiaste vierdejaars en hun al even geestdriftige leerkrachten naar de échte 'Flanders Fields'. Twee boeiende dagen stonden ons te wachten. Een bezoek aan de vernieuwde IJzertoren, de platte grafstenen onder stoere Duitse eiken, witte Britse zerkjes in de stromende regen, een lekker avondmaal bij Robert, ontroerende ontmoetingen bij de Menenpoort en een keitoffe quiz waren de ingrediënten op dag één. Op de tweede dag ging het richting 'La douce France. We bewonderden het maritieme leven in Nausicaä, snoven de sfeer op van het oude Boulogne en waaiden we uit op de prachtige krijtrotsen van Cap Gris Nez en Blanc Nez, met 'the cliffs of Dover' in het vizier.

zondag 17 mei 2015

Simon Gronowski

2015 Simon Gronowski04

In het kader van het vredesproject kwam Simon Gronowski (84 jaar), advocaat aan het Hof van Brussel, zijn levensverhaal vertellen. Simon Gronowski werd als Jood op 17 maart 1943 thuis samen met zijn moeder en zus door de Gestapo opgepakt en via de Dossinkazerne naar Auschwitz gedeporteerd. Als bij wonder wist hij te ontsnappen.

woensdag 6 mei 2015

Londen 4de jaars

2015 Londen 4e jaar179

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden. Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad. We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige musical The Lion King, of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, fier als een pauw bij Maurinho van Chelsea op bezoek, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, … Yes, we've done it all!

donderdag 12 februari 2015

Projectdag 4 VzV en 4KVk

2015 Projectdag01

Tijdens een gezellige kookworkshop in de voormiddag gaan de leerlingen van 4VzV en 4KVk samen aan de slag. Er worden heerlijke kerstgetinte zoetigheden gemaakt: kerst pancakes, koekjes, geglaceerde cakejes, en tiramisu cupcakes.
In de namiddag worden levensvaardigheden ingeoefend met de toepassing Skillville. Hierbij houden we vooral de ‘stabiliteitsmeter’ goed in het oog.

 Ga naar foto's

dinsdag 16 december 2014

CW&RM 4de jaars

2015 CW&RM 4e jaars28

Op woensdag 12 november 2014 zijn onze leerlingen van het 4e jaar een beeldje gaan maken om de gesneuvelden van WOI te herdenken. Tijdens de workshop, die doorging in GITBO, maakte elke leerling een beeldje (ontwerp kunstenaar Koen Vanmechelen/om 600.000 gesneuvelden op Belgische bodem te symboliseren/elke leerling 'adopteert' 1 gesneuvelde soldaat) dat in 2018 in domein Palingbeek zal gezet worden. Meer informatie hierover vind je op de website www.comingworldrememberme.be. 

 Ga naar foto's

woensdag 12 november 2014

Werkplekleren Delhaize 4KVK

2015 Werkplekleren01

Vandaag zijn we met de leerlingen van het 4de jaar Kantoor Verkoop naar Delhaize Keerbergen gegaan voor werkplekleren. We kregen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en in de winkel zelf om te zien hoe het daar aan toe gaat. Tijdens de rondleiding kregen we veel uitleg. Er waren best wat interessante weetjes bij. Wist je dat er ongeveer 80 paletten per dag geleverd worden in Delhaize Keerbergen? En je hebt een speciaal rijbewijs nodig vooraleer je met een vorkheftruck mag rijden. Verder vroegen we ook informatie over de veiligheidsmaatregelen en milieubesparende maatregelen die Delhaize neemt. In de winkel en in het magazijn gingen we op zoek naar veiligheidspictogrammen. Dit waren er heel wat! Na de uitleg zijn we zelf aan de slag gegaan in Delhaize.

woensdag 22 oktober 2014

Ondernemer in de klas 4Vk

2015 Ondernemer in de klas1

Eli Mattheus, medezaakvoerder van Sound & Vision Center op de grens Keerbergen/Tremelo en vader van Jelle uit 4KVk, was zo vriendelijk om op vrijdag 17 oktober 2014 tijdens de les Retail naar onze school te komen.

Vooraf hadden we vragen voorbereid. Een lesuur lang vuurden we deze vragen af. Omdat het najaarszonnetje zo heerlijk scheen, hebben we besloten om hiervoor op de speelplaats te blijven.

vrijdag 17 oktober 2014

Zuiddag

240 Smiksers steken vandaag hun handen uit de mouwen voor Zuiddag. We zijn apetrots op hen! Dat wordt een mooie duit in de zak van Theater Day Productions.

donderdag 16 oktober 2014

4e jaars Museum Tildonk

Ga naar foto's

maandag 1 september 2014

"We will remember them"

2014 Ieper039

Op 21 mei 2014 om zeven uur was het zover; na drie intensieve voorbereidingsdagen, trokken de enthousiaste vierdejaars en hun al even geestdriftige leerkrachten naar de échte 'Flanders Fields'. Vermist het om een "extra-large" versie zou gaan (1914-2014), werden het dit jaar drie boeiende dagen. Een bezoek aan de vernieuwde IJzertoren, de platte grafstenen onder stoere Duitse eiken, witte Britse zerkjes in de stromende regen, een lekker avondmaal bij Robert, ontroerende ontmoetingen bij de Menenpoort en een keitoffe quiz waren de ingrediënten op dag één.

woensdag 21 mei 2014
Inhoud syndiceren