4de jaar

6de SMIKS smikkelt op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 januari 2015

Beste

De leerlingen van de eerste graad nodigen u van harte uit op de inmiddels 6de editie van ‘Smiks smikkelt’. Ondertussen is onze jaarlijkse traditie uitgegroeid tot een tweedaags eetfestijn.

Op vrijdagavond 16 januari 2015 is het de beurt aan de ervaren rotten in het vak.
De tweedejaars staan dan klaar om u het beste van zichzelf te geven. Zaterdag 17 januari 2015 is het de beurt aan de eerstejaars.

vrijdag 16 januari 2015

Londen 4de jaars

2015 Londen 4e jaar179

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden. Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad. We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige musical The Lion King, of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, fier als een pauw bij Maurinho van Chelsea op bezoek, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, … Yes, we've done it all!

donderdag 12 februari 2015

Projectdag 4 VzV en 4KVk

2015 Projectdag01

Tijdens een gezellige kookworkshop in de voormiddag gaan de leerlingen van 4VzV en 4KVk samen aan de slag. Er worden heerlijke kerstgetinte zoetigheden gemaakt: kerst pancakes, koekjes, geglaceerde cakejes, en tiramisu cupcakes.
In de namiddag worden levensvaardigheden ingeoefend met de toepassing Skillville. Hierbij houden we vooral de ‘stabiliteitsmeter’ goed in het oog.

 Ga naar foto's

dinsdag 16 december 2014

CW&RM 4de jaars

2015 CW&RM 4e jaars28

Op woensdag 12 november 2014 zijn onze leerlingen van het 4e jaar een beeldje gaan maken om de gesneuvelden van WOI te herdenken. Tijdens de workshop, die doorging in GITBO, maakte elke leerling een beeldje (ontwerp kunstenaar Koen Vanmechelen/om 600.000 gesneuvelden op Belgische bodem te symboliseren/elke leerling 'adopteert' 1 gesneuvelde soldaat) dat in 2018 in domein Palingbeek zal gezet worden. Meer informatie hierover vind je op de website www.comingworldrememberme.be. 

 Ga naar foto's

woensdag 12 november 2014

Werkplekleren Delhaize 4KVK

2015 Werkplekleren01

Vandaag zijn we met de leerlingen van het 4de jaar Kantoor Verkoop naar Delhaize Keerbergen gegaan voor werkplekleren. We kregen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en in de winkel zelf om te zien hoe het daar aan toe gaat. Tijdens de rondleiding kregen we veel uitleg. Er waren best wat interessante weetjes bij. Wist je dat er ongeveer 80 paletten per dag geleverd worden in Delhaize Keerbergen? En je hebt een speciaal rijbewijs nodig vooraleer je met een vorkheftruck mag rijden. Verder vroegen we ook informatie over de veiligheidsmaatregelen en milieubesparende maatregelen die Delhaize neemt. In de winkel en in het magazijn gingen we op zoek naar veiligheidspictogrammen. Dit waren er heel wat! Na de uitleg zijn we zelf aan de slag gegaan in Delhaize.

woensdag 22 oktober 2014

Ondernemer in de klas 4Vk

2015 Ondernemer in de klas1

Eli Mattheus, medezaakvoerder van Sound & Vision Center op de grens Keerbergen/Tremelo en vader van Jelle uit 4KVk, was zo vriendelijk om op vrijdag 17 oktober 2014 tijdens de les Retail naar onze school te komen.

Vooraf hadden we vragen voorbereid. Een lesuur lang vuurden we deze vragen af. Omdat het najaarszonnetje zo heerlijk scheen, hebben we besloten om hiervoor op de speelplaats te blijven.

vrijdag 17 oktober 2014

Zuiddag

240 Smiksers steken vandaag hun handen uit de mouwen voor Zuiddag. We zijn apetrots op hen! Dat wordt een mooie duit in de zak van Theater Day Productions.

donderdag 16 oktober 2014

4e jaars Museum Tildonk

Ga naar foto's

maandag 1 september 2014

"We will remember them"

2014 Ieper039

Op 21 mei 2014 om zeven uur was het zover; na drie intensieve voorbereidingsdagen, trokken de enthousiaste vierdejaars en hun al even geestdriftige leerkrachten naar de échte 'Flanders Fields'. Vermist het om een "extra-large" versie zou gaan (1914-2014), werden het dit jaar drie boeiende dagen. Een bezoek aan de vernieuwde IJzertoren, de platte grafstenen onder stoere Duitse eiken, witte Britse zerkjes in de stromende regen, een lekker avondmaal bij Robert, ontroerende ontmoetingen bij de Menenpoort en een keitoffe quiz waren de ingrediënten op dag één.

woensdag 21 mei 2014

London, here we come!

2014 Londen147

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden. Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad. We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige muziek van Queen, of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, betoverd door Harry Potter in de Warner Bros Studio's, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, … Yes, we've done it all!

donderdag 27 februari 2014

4 verkoop op de werkvloer

2014 Werkplekleren Delhaize01

Op dinsdag 14 januari zijn de leerlingen van 4Vk voor de eerste keer op werkplekleren gegaan naar Delhaize Keerbergen. Eerst deden we veiligheidsschoenen aan. Daarna kregen we een rondleiding van de adjunct-directeur Wim Ronsmans. Hij legde ons uit hoe de goederen binnenkwamen, het fifo-systeem, houdbaarheidsdatum en hoe de goederen worden uitgestald in de winkel. En dan gingen we per twee zelf aan de slag. Een groepje spiegelde producten in de zuivelafdeling. Een ander team werkte in de visafdeling. Ook de winkelkarren werden terug naar de ingang van de winkel gebracht. Het aanvullen van dierenvoeding nam dit groepje ook voor zijn rekening. Groenten en fruit werden aangevuld door een laatste duo.

dinsdag 14 januari 2014

Project Da's proper!

2014 Da's proper1

Op maandag 16 december 2013 leidde Dorien van de organisatie GoodPlanet de workshop Da’s proper voor 4 Verkoop en 4 Verzorging-Voeding in goede banen. We begonnen met een quiz over afvalbeheer. Weet- en doevragen wisselden elkaar af. De groepen waren aan elkaar gewaagd. De quiz bewees dat de basiskennis zeker aanwezig is. Daarna kregen we per groepje een stelling voorgeschoteld. We zochten argumenten pro en contra. We sloten de workshop af met een pittig debat. Om de voormiddag af te sluiten keken we naar de klimaatfilm The Age of Stupid. Pete Postlethwaite speelt een oude man in het jaar 2055. Hij kijkt naar archiefbeelden over de wereld in 2008 en vraagt zich af: Waarom hebben we de klimaatsveranderingen niet gestopt toen we de kans hadden?

maandag 16 december 2013

Project Da's proper!

2013 Da's proper01

Op vrijdag 27 april 2013 was Gust Michiels van GoodPlanet Belgium (vroeger Green vzw) op bezoek op onze school om het project Da’s proper, een workshop over de afvalproblematiek, te begeleiden voor 4 Verkoop en 4 Verzorging-Voeding.

Via volgende link kan je de foto's bekijken. Ga naar foto's

 

donderdag 25 april 2013

"When a man is tired of London, he's tired of life"

2013 Londen64

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden. Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad. We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Covent Garden, van de extremen bij Ripley's believe it or not tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige muziek van Queen, of van de plechtige Evensong in St-Paul's Cathedral, betoverd door Harry Potter in de Warner Bros Studio's, genietend van glamour en fame bij Madame Tussaud's, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, … Yes, we've done it all!

donderdag 21 februari 2013

Start schooljaar 2012-2013

back to school.jpg

Voor de eerste jaars:

Jullie kunnen uiteraard nog niet op Smartschool maar hebben reeds volgend bericht ontvangen:
We verwachten je op 3 september 2012 om 8.30 u. in het Sint-Michielsinstituut. Draag goede stapschoenen (waterbestendig!) en aangepaste buitenkledij. In een kleine rugzak kan je best een extra drankje en een versnapering voorzien. Breng zeker wat schrijfgerei mee. Voor ’s middags voorzien wij broodjes en een drankje.
Orden alvast je hersenen … en wij beloven je een leerrijke, avontuurlijke en lekkere start. De school eindigt om 15.40 u.

donderdag 30 augustus 2012

Overlijden van collega Frank Barnard

Frank Barnard.png

Veel te vroeg, woorden te kort …

Tot onze grote ontzetting meldt onze school het overlijden van collega Frank Barnard op 19 augustus 2012.

We herinneren ons Frank als enthousiaste leraar geschiedenis en Engels, getalenteerd muzikant en eersteklas entertainer.

Condoleren kan in het rouwregister in de school of digitaal via onderstaande link.

zondag 19 augustus 2012

Project Da's proper

2012 Project Da's proper 4BSO1

Op 27 april 2012 kwam Lien Gijsbrechts van Green vzw naar onze school om het project Da's proper te begeleiden voor de leerlingen van 4Vk en 4VzV.

Tijdens een quiz werd onze kennis van de afvalproblematiek grondig getest. Daarna volgde een stevig debat. Tegengestelde stellingen over o.a. zwerfvuil en verpakkingen werden zo goed mogelijk verdedigd. Onze argumenten bedachten we zelf, maar uit een introductiefilm over de verschillende onderwerpen konden we ook tips halen.

Tijd om deze theorie in de praktijk om te zetten: zoveel mogelijk afval vermijden, hergebruiken en recycleren is de boodschap.

vrijdag 27 april 2012

Van Flanders Fields tot de Côte d'Opale

2012 Ieper en Côte d'Opale 13

Ook dit jaar werkten onze leerlingen van het 4de jaar ASO-TSO rond Wereldoorlog I en de Côte d’Opale gedurende de vakoverschrijdende projectweek. Het concept is vrij simpel: tijdens de eerste 2 dagen verwerken zij in groepjes de leerstof. Dag 3 en 4 gaan we ter plaatse: we volgen een traject dat start bij de IJzertoren en de Dodengang in Diksmuide, waarna we de Battlefieldtour afwerken en de dag beëindigen met de Last Post aan de Menenpoort. Nadien verplaatsen we ons naar Frankrijk voor een bezoek aan Nausicaa en het oude stadsgedeelte van Boulogne-sur-Mer. We maken een prachtige wandeling naar Cap Gris Nez en we zoeken naar fossielen aan de voet van Cap Blanc Nez.

vrijdag 18 mei 2012

10 SMIKSERS behalen de 2de ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade!

vwoDe deelnemers van onze school aan de voorronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade zorgden voor een unieke prestatie. Maarliefst 10 van hen behaalden de 2de ronde! Voor de tweede graad zijn dat Bram Belpaire, Caitlin Celis, Maarten Claes, Bart Gielens en Stefanie Vermeiren. In de derde graad gaan Ellen Houben, Katinka Lemmens, Olivier Selleslag, Jeroen Van de Woestyne en Margot Van Hecke een ronde verder. Proficiat!

dinsdag 6 maart 2012

Londen 2012

2012 Londen 74

"When a man is tired of London, he's tired of life", zo wist Samuel Johnson al vele eeuwen geleden.

Moe waren ze zeker, de vierdejaars van SMIKS, maar ook voldaan, na hun vierdaags bezoek aan de Britse hoofdstad.
We mogen terugblikken op een geslaagde trip: van de British Museum tot Petticoat Lane, van the Big Ben, Houses of Parliament tot hoog in de London Eye, genietend van de prachtige muziek van Queen, of van de plechtige Evensong in St Paul's Cathedral, onze ogen uitkijkend in het dure Harrods, wandelend door Hyde Park, …

Yes, we've done it all!

De derdejaars kunnen binnenkort al eens oefenen in Kent, een voorproefje van 'the British way of life', die Groot-Britannië zo anders maakt en daarom zo boeiend.

zondag 4 maart 2012
Inhoud syndiceren